• Maandag08:30 - 19:00
  • Dinsdag08:30 - 19:00
  • Woensdag08:30 - 19:00
  • Donderdag08:30 - 19:00
  • Vrijdag08:30 - 19:00

Titerbepaling bij de hond door middel van de Vaccicheck

Nieuw in onze kliniek!

Titerbepaling bij de hond door middel van de Vaccicheck

Het standaard vaccinatie-schema bij de volwassen hond bestaat uit een jaarlijkse vaccinatie tegen leptospirose (ziekte van Weil) en een driejaarlijkse vaccinatie tegen de Hondenziekte (Distemper), Besmettelijke leverontsteking (HCC) en Parvo. Echter blijkt uit verschillende onderzoeken dat de bescherming tegen deze laatste 3 ziektes in veel gevallen nog een stuk langer is dan 3 jaar. Daarom is het tegenwoordig mogelijk om de mate van immuniteit van honden tegen deze 3 ziektes te meten. Dit doen wij door het meten van antistoffen in het bloed (m.b.v. de Vaccicheck).

Hoe gaat dat in zijn werk?

U maakt een afspraak met uw hond omdat het weer tijd is voor de jaarlijkse controle en vaccinatie. Als u hond dat jaar aan de beurt is voor de volledige vaccinatie (dus incl. Distemper, HCC en Parvo) kunt u er voor kiezen om te titeren. Wij nemen dan bloed af en gaan dan onderzoeken of het inderdaad nodig is om weer de volledige vaccinatie te geven of dat alleen de leptospirose vaccinatie voldoende is.
De dierenarts zal uw hond uiteraard lichamelijk onderzoeken, uw hond wordt tijdens dat consult gevaccineerd tegen leptospirose en de dierenarts neemt het bloed af. Wij zullen vervolgens de test doen en u bellen/mailen met de uitslag. Mocht uit de titerbepaling blijken dat de afweer van uw hond niet voldoende is voor een of meerdere van de ziekteverwekkers die we testen dan kan deze vaccinatie alsnog tegen een gereduceerd tarief gegeven worden door een van onze paraveterinairen.

Op deze manier kunnen we op maat vaccineren!
vaccicheck